Vekku, profiilikuva
Vekku

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Koripallo-otteluista tutut kättelyt jätetään keskiviikosta 11.3. alkaen pois kaikissa Koripalloliiton alaisissa otteluissa. Tämä koskee joukkueiden pelaajien ja valmentajien sekä erotuomareiden kättelyä sekä ennen että pelin jälkeen. Samoin jätetään pois kättelyt ottelutoimijoiden kuten esimerkiksi toimitsijoiden ja fanien kanssa. Myöskään mahdollisia korvaavia tervehtimismuotoja, kuten esimerkiksi nyrkki- ja kyynärvarsitervehdyksiä, ei suoriteta.

Aikuisten huippu ja kilpakoripallosarjoissa joukkueet jäävät vapaaheittoviivoille mahdollisia pelaajapalkitsemisia varten, jonka jälkeen joukkueet voivat tehdä yhteisen loppuhuudon ja poistua kentältä. Erotuomarit valvovat mahdolliset palkitsemiset ja poistuvat tämän jälkeen kentältä. Joukkueet voivat halutessaan kiittää faneja osoittamalla esimerkiksi näille aplodit, mutta fanien kanssa suoritettavat kättelyt jätetään pois.

Muissa sarjoissa joukkueet asettuvat ottelun päätyttyä entiseen tapaan omille vapaaheittoviivalle, jossa voivat tehdä yhteisen loppuhuudon ja poistua sen jälkeen kentältä.

Jos tunnet itsesi sairaaksi – pysy kotona

Älä tule harjoituksiin tai muihin joukkueen yhteisiin tapahtumiin, vaan jää kotiin, jos sinulla on oireita mistään tarttuvasta sairaudesta kuten flunssa. Tämä pätee kaikkiin tarttuviin sairauksiin, myös muulloin kuin nyt koronan aikaan. Sairastumisen jälkeen tulee olla riittävästi terveitä päiviä ja harjoittelu aloitetaan vähitellen. Muistuta etukäteen myös tapahtumiin osallistujia, että tuntiessaan itsensä flunssaiseksi tai muutoin kipeäksi, ei tule osallistua tapahtumiin, vaan tulee jäädä kotiin.

Paras tapa torjua tartunta on pestä kädet ohjeiden mukaan

Uudelta koronavirukselta voi suojautua samalla tavoin kuin muiltakin hengitystieinfektioiden aiheuttajilta huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta. Jokaisen harjoituksen ja pelin jälkeen ja myös ennen peliä sekä erityisesti ennen ruokailua tulee kädet pestä huolellisesti vedellä ja saippualla. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Varmista harjoituksissa ja ottelutapahtumissa, että käsienpesuun on mahdollisuus kaikilla, niin pelaajilla kuin yleisölläkin. Huolehdi, että saippuaa ja paperisia käsipyyhkeitä on riittävästi saatavilla

Yski oikein – älä tartuta muita!

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Omat juomapullot ja pyyhkeet

Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

Tärkeää

Tärkeintä on ymmärtää, että jokaisella meillä on vastuu suojella suurimmassa vaarassa olevaa väestönosaa kuten vanhempia ihmisiä ja kroonisista sairauksista kärsiviä. Toimi vastuullisesti. Kysymys ei ole vain sinusta.

Ottelutapahtumien järjestämisen osalta Koripalloliitto seuraa mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä (www.thl.fi). Koripalloliitto toimii näiden ohjeiden mukaisesti. THL:n tiedottamista koronaviruksesta voi seurata täältä.

Ystävällisin terveisin,

Tiina Karvonen

- - - - -

TIINA KARVONEN

Kenttäpäällikkö

+358 44 906 6068 | tiina(piste)karvonen(miuku)basket(piste)fi

Suomen Koripalloliitto | Urheilupuistontie 3 | 02200 Espoo

www.basket.fi – Korista 24/7

Vekku, profiilikuva
Vekku

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien osalta kyseessä on sarjatoiminnan pysäytyksestä toistaiseksi. Sarjojen loppukausista tiedotetaan erikseen perjantaihin 20.3.2020 mennessä.

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, Unified-sarjoissa, pyörätuolikoripallosarjassa sekä aikuisten ja nuorten aluesarjoissa pysäytys tarkoittaa pelikauden loppumista pelikauden 2019-20 osalta. Kausien ennenaikaiseen päättymiseen liittyvistä toimenpiteistä Koripalloliitto tiedottaa viikon kuluessa.

Harjoitustoiminnan osalta kukin jäsenseura tekee omat päätöksensä. Koripalloliiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi.

Ystävällisin terveisin,

Tiina Karvonen

- - - - -

TIINA KARVONEN

Kenttäpäällikkö

+358 44 906 6068 | tiina(piste)karvonen(miuku)basket(piste)fi

Suomen Koripalloliitto | Urheilupuistontie 3 | 02200 Espoo

Vekku, profiilikuva
Vekku

Eli näillä näkymin pelit tältä kaudelta pelattu.
Jokainen voi itse päättää tuleeko treeneihin vai ei. Treenivuorot meillä kuitenkin on.

Reima

Tuun vahtimaan vaihtopenkkiä

Vekku, profiilikuva
Vekku

Kevätkauden ensimmäinen peli kotona 26.1. Fortumia vastaan. Lisäilen muut kotipelit, kun saan aikaiseksi ja vieraspelit, kun varmistuvat.

Georg

Tuun pöytään.

Vekku, profiilikuva
Vekku

Ketäs saatais vielä paikalle? Nyt 4 in.

Emil

Onko kaikki tänään treeneihin menijät merkanneet itsenne mukaan?

Heikki, profiilikuva
Heikki

Hopi hopi lisää porukkaa mukaan asap...

Heikki, profiilikuva
Heikki

Tänään ON pelit, avain mulla...